Depersonalization Support Forum banner
1 - 1 of 1 Posts

·
Registered
Joined
·
28 Posts

Hyvä, että on dpselfhelp-sivusto, mutta aina ei jaksa kirjoittaa ja lukea englanniksi näistä juttuja. Koska depersonalisaatiossa ja derelisaatiossa kaikki tuntuu niin oudolta, niin ei yksi suomenkielinen blogi englanninkielisillä sivustoilla enää paljoa lisää outoutta ; )

Suomi on pieni maa ja se näkyy siinä, että 15 vuoden aikana, joita olen työstänyt dp/dr oireita, en ole juuri törmännyt muihin samasta asiasta kärsiviin. Joitakin yksittäisiä henkilöitä suomenkielisillä keskustelupalstoilla, mutta siinäpä se sitten on. Tämä kirjoittaminen helpottaa jonkin verran oloa ja jos hyvin käy, niin se helpottaa jotakuta lukijaakin - siis joku joku suomenkielinen lukija eksyy tälle blogille.

Tämä viikko on ollut todella raskas, "tilat", joiksi dp/dr-tiloja puhekielessä kutsun, ovat olleet vahvasti päällä. Muuten en kai tätä blogiakaan olisi aloittanut. Olen huomannut, että tilat laukaiseen yleensä suuret tunteet, jotka voivat olla hyviä tai huonoja tunteita. Tunteiden kohtaaminen on jostain syystä tosi vaikeaa.
Ilman syvällisempää analysointia tässä yhteydessä, niin voin todeta, että sillä on mielestäni vahvat juuret lapsuuden kotini alkoholismin täyteiseen ilmapiiriin.

Nämä tilat tuntuvat psyykkisesti lähes halvaannuttavilta. Sitä ihmettelee miten sitä voi silti keskustella normaalisti muiden ihmisten kanssa ja ulkopuolisen silmin olla "normaalin" näköinen. Silti näistä tiloista "ulos murtautuminen" vie usein todella paljon voimia. On ahdistavaa kyseenalaistaa ympärillä oleva todellisuus ja käsitys omasta minuudesta ja samaan aikaan säilyttää todellisuuden taju. Jos pitäisi kuvailla muutamalla adjektiivilla tätä tunnetta, niin piina ja kauhu olisi aika hyviä.

Tämä riittänee ekoiksi tunteiden tulostuksiksi. Jos joku haluaa suomeksi vaihtaa ajatuksia näistä tiloista, niin olisin siitä kovin iloinen.
 
1 - 1 of 1 Posts
Top